ROSWITHA


Foto: Jonathan Andrew Photography

Foto: Jonathan Andrew Photography

 

Beeld maken gaat over ontmoeten. Met de lens beelden vangen die een verhaal vertellen en een inkijk geven in het leven van de ander. De kern van een situatie vastleggen, een onbevangen moment registreren. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar nieuwe gezichten en verhalen.

FOTOGRAFIE
Door een open blik en oprechte interesse zorg ik voor vertrouwen tussen mijn onderwerp en mij. Dat levert krachtige en persoonlijke foto’s op, met oog voor detail. Aan de basis van mijn werk staat een gedegen voorbereiding, maar ik laat me ook inspireren door de omstandigheden en mijn intuïtie. Om een open en eerlijk beeld te creëren is samen sparren over het concept en de uitvoering voor mij essentieel.

VIDEO
Sinds twee jaar ben ik mij naast fotografie gaan richten op bewegend beeld. Ontdekken wat de kern van het verhaal is, het maken van een klein script, zorgvuldig kiezen van de juiste shots en het montageproces. Zo kan ik in samenwerking met een opdrachtgever een mooie korte video aanleveren.

AUTONOOM
Autonoom werk blijft daarnaast belangrijk voor mij. Afgelopen jaar heb ik portretten geschoten voor de documentaire ‘Cheek to Cheek’, winnaar debuutprijs op het Nederlands Film Festival. Een expositie van deze serie was te zien tijdens het NFF en de VERS Awards. Tevens heb ik geëxposeerd met een serie documentaire portretten; ‘TERUGBLIK’ in Pakhuis de Zwijger tijdens Week Tegen Eenzaamheid. Tot en met 17 november a.s. is de expositie ‘Kijken met je voeten‘ te zien in Fotogalerie de Gang te Haarlem.


Wie is Roswitha?
In 1988 geboren en getogen in Amsterdam. Desalniettemin verbreed ik graag mijn horizon middels reizen en liefst zo divers mogelijke werkprojecten. Naast foto- & videoprojecten word ik geboekt als (set)producer voor foto- & filmshoots.
Een ander pad dat ik graag bewandel is de muziek: ik draai op feesten en festivals als DJ onder de naam
Roswitha. Vanuit mijn atelier op de NDSM-werf in studio ‘De Bras’ werk ik op dit moment aan mijn eerste EP.